0 Comments

Rapporten hebben vandaag gemeld dat het Zwitserse kanton Zug zijn steun voor cryptokringen uitbreidt, omdat inwoners en bedrijven in de regio ervoor kunnen kiezen om tegen volgend jaar meer belastingen te betalen met Bitcoin (BTC), inclusief Ether (ETH). Dit is niet de eerste keer dat de lokale autoriteiten de inwoners belasting laten betalen met Bitcoin en de Zug is ook niet de enige regio die crypto-betalingen ondersteunt.

Zug-bewoners betalen belasting met Bitcoin

Zoals Swissinfo op donderdag meldde, begon Zug, dat vaak wordt aangeduid als het hart van de „Crypto-vallei“ van Zwitserland, in eerste instantie met het ondersteunen van de betaling van belastingen met Bitcoin ongeveer vier jaar geleden. De inwoners waren echter slechts beperkt in staat om CHF200 ($220) te betalen met behulp van de cryptocurrency op dat moment.

Vanaf februari 2021 zullen de autoriteiten van Zug de barrière verlagen om bedrijven en individuen in staat te stellen hun belastingen in Bitcoin Up en Ether te betalen tot $109.888 (CHF100.000). De enorme verhoging volgt op de samenwerking tussen de autoriteiten van Zug en de lokale digitale valutamakelaar, Bitcoin Suisse.

Heinz Tännler, de financieel directeur van Zug, gaf aan dat het kanton geen enkel risico zal nemen in verband met het houden van cryptocurrencies. Hij legde uit dat de autoriteiten alleen het equivalent in Zwitserse frank van de aan hen betaalde cryptocurrency zullen ontvangen. Bitcoin Suisse zal verantwoordelijk zijn voor het ontvangen en converteren van de cryptos naar de fiatvaluta.

Zug: het hart van de Zwitserse Crypto-valleiTänner toegevoegd:

„Als het huis van de Crypto Vallei, is het belangrijk voor ons om het gebruik van cryptocurrencies in het dagelijks leven verder te bevorderen en te vereenvoudigen.“

De Zwitserse regering heeft een ondersteunende interesse in digitale valuta getoond. Ondertussen is Zug niet de enige regio die de belastingbetaling in crypto ondersteunt. Onlangs heeft Zermatt aangekondigd dat haar inwoners zonder enige beperking belasting kunnen betalen met Bitcoin.

Author

info@speakeasy-bar.com